Debat: Severus Snape - God eller ond?
World of Potter er et samlingspunkt for Harry Potter fans fra hele landet, hvor vi i den grad kan få lov til at nørde igennem. Nu får du muligheden for at debattere vores allesammens yndlingsunivers her i Debatten! Vi glæder os meget til at høre hvad I har at sige!

- Fra : Eliora Fairchild

Du er nødt til at logge ind for at kunne kommentere.
Asher Emerson

Asher Emerson Super spændende debatindlæg, som virkelig sætter tingene i perspektiv! Og super fedt at læse folks svar også <3 Virkelig vellykket opslag!

Georgina Tenebris

Georgina Tenebris Snape har haft hjulpet flere gange. Men har også gjort ting der ikke kan undskyldes. Han mobbede Neville så meget, at Neville’s boggart tog form som ham! Og han fik også Hermione til at græde (hun var blevet ramt af en forbandelse der gjorde at hendes tænder voksede sig større, kan ikke huske præcist hvilken bog det var i). Han var også led mod Harry, (og enhver anden elev der ikke var Slytherin) dog mest Harry. Og hvorfor? Fordi Harry lignede sin far, som tidligere havde mobbet Snape. Og det er helt sikkert ikke en god undskyldning. Og Snape reddede godt nok Harry flere gange. Men det virker til at det kun var fordi at han engang havde været forelsket i Lily. Som heller ikke er en god nok grund. Og han var stadig virkelig led overfor Harry. Der er selvfølgelig også det med at han ved et “uheld” sagde at Remus var en varulv. Men jeg vil dog nævne, at der jo var en forhekselse på jobbet som FMMK lærer. Så jeg vil tro at ligemeget om Snape havde sagt det eller ej. Så ville Remus stadigvæk have sagt op, eller endda være blevet fyret. Snape gjorde dog også gode ting. Som der også bliver nævnt noget af i opslaget. Han var jo sandt nok, en dobbelt agent. Og jeg vil tro at han virkelig havde skiftet til den rigtige side til sidst. Han lod sig jo også blive dræbt. For at holde det hemmeligt, hvem der virkelig var mesteren af oldstaven (er det det, det hedder på dansk?). Severus Snape er helt sikkert en neget kompliceret karakter. Og jeg ville ikke kalde ham “god” eller “ond”. Han er nok nærmere det man kalder en “morally grey character” (en karakter der har gjort for meget ondt til at være god, men har også gjort for meget godt til at være ond) eller “anti hero” (en karakter som gør ting for et godt mål, men bruger de forkerte midler for at nå dertil)(er ihvertfald sådan jeg selv husker de to ords beskrivelse) Jeg kan ikke lide Severus Snape som person, fordi han jo var så ubehagelig overfor sine elever. Men jeg kan godt lide hans karakter, fordi han er meget interessant og kompliceret.

Bellamy Twig

Bellamy Twig Jeg elsker Severus. Han er nok min alleryndlings karakter fra HPserien, fordi han er så komplicere. Han er drevet af en dyb, dyb kærlighed samtidig med, at han (som jeg ser det) søger det, som alle andre mennesker søger: autonomi, fællesskab og mening. Og no wonder at han fandt det et rimelig bad sted. Jeg elsker Severus, og han er en good guy!

Felicity Blackfyre

Felicity Blackfyre nobody is truly good nor bad <3

Nora Sallow

Nora Sallow Super fedt indlæg! Jeg synes hverken Snape er en god eller ond karakter. Jeg tror han havde en hård opvækst, og han havde det ikke meget bedre på Hogwarts. Han var såret og gik til dem der lovede ham magt. Hans handlinger som dødsgardist, og hans behandling af eleverne kan ikke forsvares - han var ikke en god person. Men da han indså hvad den vej i livet havde ledt til (Lilys død), så gav han sit liv til at gøre det godt igen. Mindre detalje, men jeg har heller aldrig set Snape som værende forelsket i Lily, men i stedet var hun hans første og eneste ven.

Laranya Chandra

Laranya Chandra Elsker den her debat! Kan se begge sider af sagen, det er så spændende! :D Og fantastisk stille op!

Karoline Fontana

Karoline Fontana Ej et fedt indlæg! Synes det er et super svært spørgesmål når man lige får listet alle disse ting op, men må egentlig også sige at jeg synes Snape er ond. Bare måden han behandlede Neville på er nik til at putte ham blandt de onde <3

Leonora Scout

Leonora Scout Virkelig et fedt debatindlæg, Eliora - endnu en gang! Og hvor ER det dog et svært spørgsmål! For det er selv et, jeg altid har kæmpet lidt med selv når jeg tænker på HP-universet. Da jeg var lille og læste HP-bøgerne for første gang var Snape en af dem jeeg frygtede allermest - han var led mod eleverne og virkede til at skubbe alle væk på den værste måde. Melia skriver også han mobbede sine elever, hvilket jeg giver hende fuldstændig ret i! Men da jeg så kom til de sidste bøger, hvor man lærer om Snapes baggrund i højere grad og derfor finder ud af, hvorfor han gjorde som han gjorde fik jeg en større respekt for ham! Han er en såret mand, en mand der kæmper for sin kærlighed og for at hele sit hjerte. Det kan somme tider ende ud i dårlige handlinger. Han er bestemt en, der beskytter dem han elsker (hvilket han jo egentlig også gjorde da han dræbte Voldemort) - så derfor vil jeg mene han er en "god" karakter som ikke er så glad for at vise sine følelser.

Amira Abbas

Amira Abbas Snape er da god! Den måde han behandler eleverne på er jo ganske enkelt skøn ^^

Wyatt Heath

Wyatt Heath Ihh sikke et skønt blogindlæg du har fået skrevet dig, Eliora! :D

Amarielle Weavers

Amarielle Weavers Jeg er så vild med det her indlæg! Super godt lavet Eliora!

Adeline Jones

Adeline Jones Simpelhent et helt fantastisk blogindlæg du har lavet, skønne Eliora. Jeg er virkelig vild med din debat serie! Jeg synes personligt, at Snape er en "ond" karakter. Han har muligvis lavet nogle heroiske handlinger undervejs, og man kan nok ikke helt bruge argumentet "men han var jo en sand dødsgardist før Potternes død", for det (vil jeg sige), at han er kommet fra. Eller altså sådan... arbejder for den "rigtige side" - den gode side, og gør her en masse. Det ændrer dog ikke på, hvordan Snape undervejs behandler folk enormt dårligt. Jeg husker den gang, at han nærmest frydede sig over at skulle putte Nevilles eliksir (der vist tidligere havde vist dens... fejl, evne til at smelte ting, something) på Nevilles tudse - der dog heldigvis fungerede, som den skulle, fordi Hermione havde hvisket, hvad han skulle gøre. Der er tale om direkte mobning af elever. Desuden gjorde han, hvad han kunne for at afsløre, at Lupus var en varulv (og endte med faktisk at sige det "ved et tilfælde lidt for højt ved morgenbordet, eller hvornår det nu var)), hvilket fratog Lupus hans job og fjernede en rigtig god professor fra eleverne - bare fordi Snape havde en fortid med Lupus fra deres skoletid. Altså mener jeg, at han da klart har udført nogle gode og afgørende handlinger med hensyn kampen /mod/ Voldemort, men det ændrer ikke ved en masse modbydelige handlinger, han har udført.

Mødested for potterheads

Bliv en del af Danmarks fedeste online Harry Potter univers og mød en masse søde og rare mennesker med samme interresse som dig selv. Vi byder dig velkommen med åbne arme!

Opret profil her

Hold dig opdateret