Aguamenti

Informationer

Udtales: AH-gwah-MEN-tee
Håndbevægelse: Et næsten vandret ‘s’
Lys: Isblå
Effekt: Fremmaner en stråle af klart og rent vand
Type: Forvandling (fremmaning)

Aguamenti er en sammentrækning af de to latinske ord ’aqua’ som betyder vand, og ’menti’ som betyder ’til sindet’ eller ’for sindet’.

Aguamenti, betragtes både som en ’forvandlingsbesværgelse’, men også blot som en besværgelse, der fremmaner en stråle af klart og rent vand. Denne er en del af de avancerede besværgelser, som man lærer på 6. årgang, hvilket vil sige at den hører til F.U.T-niveau. Den findes sandsynligvis også i Standardlektioner i besværgelser serien af Miranda Goshawk. Den kan både benyttes til at skabe drikkevand, men også i tilfælde af brandudbrud. Alt efter hvor god kasteren af denne besværgelse er, er det muligt at forøge strålen.
Man benytter denne besværgelse, ved at danne et næsten vandret ’s’ med sin stav, mens man udtaler ”AH-gwah-MEN-tee”. Hvis besværgelsen lykkes vil stavens spids lyse isblå, mens en stråle af klart vand vil skyde ud af denne.

Man hører om denne besværgelse allerførste gang i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor Fleur Delacour benytter sig af Aguamenti i sin første udfordring, hvor hun benytter denne til at slukke ilden fra den Walisisk grønskællede. Det finder sted d. 24. november 1994.
Næste gang man støder på besværgelsen er i Harry Potter og Halvblodsprinsen, hvor Filius Flitwick lærer sin 6. årgang denne besværgelse. Under lektionen kom Seamus Finnigan til at ramme Filius med en større vandstråle, hvilket resulterede I at Seamus fik en sveder.
I samme bog, støder vi på besværgelsen, hvor Harry brugte den i hulen hvor han og Dumbledore ledte efter Horcruxen (Salazar Slytherins medaljon), da han ville give Dumbledore vand at drikke.
Samme dag benytter både Rubeus Hagrid og Harry besværgelsen, til at slukke ilden i Hagrids hytte, som blev antændt af dødsgardisten Thorfinn Rowle. Disse to begivenheder fandt sted d. 30 juni, 1997.
Hermione Granger benytter sig også af Aguamenti i samme bog, efter Harry ved et uheld kom til at sætte ild til Mundungus Fletcher øjenbryn. Hun rammer ham direkte i ansigtet med besværgelsen.

Sidste gang vi støder på besværgelsen er i Harry Potter og Dødsregalierne, hvor Harry brugte denne på Dæmonluer, dog uden nogen effekt.

Kendte kastere af Aguamenti:
Filius Flitwick.
Fleur Delacour.
Harry Potter.
Hermione Granger.
Rubeus Hagrid.

Referencer:
Harry Potter og Flammernes Pokal.
Harry Potter og Halvblodsprinsen.
Harry Potter og Dødsregalierne.

Opdateret d. 17.11.2022

Andre besværgelser