Hovedløse Hatte

Informationer

Opfinder: Fred og George Weasley

"Hvordan mon de hatte i grunden virker? Jeg mener, det er selvfølgelig en form for Usynlighedsbesværgelse, men det er ret smart af dem at udvide usynlighedsspektret, så det ikke begrænser sig til det fortryllede objekt.. men jeg går ud fra, at besværgelsen ikke virker i særlig lang tid ad gangen"
- Hermione Granger om Hovedløse Hatte (HP5)

Hovedløse Hatte er en del af Fred og George Weasleys opfindelser til deres butik Weasleys Tricks og Fiduser. Den hovedløse hat er i stand til at gøre ens hoved og sig selv usynlig når man tager den på. Det er nogle spidse hatte dekoreret med en busket pink fjer.
De virker ved, at der er blevet kastet en form for usynlighedsbesværgelse over dem, som gør at mere end objektet selv gøres usynlig. Noget Hermione Granger bemærker, er ganske smart og avanceret magi. Tvillingerne opkræver to Galleoner for en hat.

Hatten bliver set da tvillingerne viser deres produkter i Gryffindors opholdstue, hvor Hermione er frustreret over ikke at kunne stoppe dem, da de gør det mod dem selv. Fred og Georges Hovedløse Hatte er et af produkterne fra deres butik Weasleys Tricks og Fiduser placeret på Diagonalstræde nummer 93.

Butikken indeholder spøg og skæmt-ting såsom Hovedløse Hatte, Forlængelige ører, og Muggler magi og skulkeposer. Denne virksomhed startede pr. uglepost, hvor de sendte kærlighedseliksir forklædt som parfume og hostesaft, så Argus Filch ikke kunne genkende det som eliksir.

Hovedløse Hatte er først nævnt i Harry Potter og Fønixorden.

Referencer:
Harry Potter og Fønixordenen

Opdateret d. 7. oktober 2017

Se disse objekter