Flyvende Ford Anglia

Arthur: ”Det er faktisk utroligt, hvad nogle troldmænd kan finde på at fortrylle..” Molly: ”Biler FOR EKSEMPEL!”
Arthur: ”B-Biler Molly, min kære?”
Molly: ”Ja, Arthur, biler. Man kan jo forestille sig en troldmand, der køber en gammel, rusten bil og bilder sin kone ind, at han udelukkende har anskaffet den for at skille den ad og se, hvordan de forskellige løsdele fungerer. Men i virkeligheden pønser han på at fortrylle den, så den kan flyve:”

- Udveksling mellem Arthur og Molly Weasley

Den Flyvende Ford Anglia var en lyseblå Ford Anglia 105E Deluxe. Den blev ændret af Arthur Weasley, så den var i stand til at flyve, samt at blive usynlig ved brug af en speciel installeret enhed kaldet en ”Usynlighedsgenerator”. Den blev også ændret til at kunne rumme otte personer, seks kufferter, to ugler, og en rotte komfortabelt.
Den kørte heller ikke på benzin eller den kunne aldrig løbe tør for benzin, da den flere måneder efter stadig kunne køre på egen hånd i den Forbudte Skov.

”Dine sønner fløj bilen over til Harry og tilbage igen i nat!”
– Molly Weasley

Den Flyvende Ford Anglia blev brugt i sommeren 1992 af Fred, George, og Ron Weasley for at redde Harry Potter, der blev låst inde oppe i sit værelse hos Dursley familien, og som ikke havde været i stand til at modtage post fra troldmandsverdenen som resultat af Dobbys forsøg på at beskytte ham.

Da de ankom til Ligustervænget 4 fløj Weasley brødrene bilen op til Harrys vindue. Med bilens trækkraft hev de tremmerne af, som var sat op foran Harrys vindue, hvorefter de hjalp ham med at hente sine ting.
Da de vendte tilbage til Vindelhuset, blev Harry bekymret for, at hans venner ville komme i problemer for at bruge bilen på grund af loven om Mindreårig Magi. Eftersom de dog ikke selv havde fortryllet bilen, men blot “lånt” den, talte det ikke med som overtrædelse af loven.

Da de ankom til Vindelhuset, var Fru Weasley rasende på sine sønner over, at de tog bilen, men hun skød ikke skylden på Harry. Til morgenmad næste morgen fortalte Fru Weasley sin mand, hvad drengene havde gjort. Han begyndte ivrigt at spørge ind til episoden, men ændrede det hastigt til en irettesættelse efter et sideblik fra Fru Weasley, og han forsøgte at undskylde ved at fortælle om et smuthul i loven.

I begyndelsen af deres andet år, skoleåret 1992/1993, brugte Harry og Ron den fortryllede bil til at komme til Hogwarts, fordi indgangen til perron 9 ¾ var blevet forseglet af Dobby i et forsøg på at beskytte Harry. Ron var bekymret for, at hans forældre ikke ville kunne komme ud, så de brugte bilen for at kunne komme til Hogwarts. På vejen begyndte bilen at bryde sammen, og de endte med at smadre ind i Slagpoplen.

Mens Ron og Harry sad i Storsalen blev de hentet af Snape, som havde læst om episoden i en avis. Han begyndte at læse op fra avisen, og det viste sig, at i alt seks eller syv mugglere var vidner. Han ville selv have bortvist dem, havde det været op til ham, men da de ikke var fra hans kollegium, var han nødt til at hente professor McGonagall.

Bilen kørte ud i den Forbudte Skov, efter den havde smidt dem der sad i den ud, hvor den senere reddede Ron, Harry, og Hagrids hund, Trofast, fra Aragog og hans familie. Tilsyneladende havde bilen efter besværgelsen udviklet en vis grad af føleevne. Arthur blev idømt en bøde på 50 Galleoner for at fortrylle bilen ulovligt.

JK Rowling sagde i 1999, at det var meningen at bilen skulle dukke op igen i en fremtidig bog men den ide blev dog kasseret.
Nummerpladen på Ford Angliaen i følge Rowling er COS 207.

Referencer:
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (kap. 3, 5, 6, 12, 15)

Opdateret d. 14.06.2020

Se disse objekter