Amos Diggory

Informationer

Født: Ukendt
Død: Ukendt
Skuespiller: Jeff Rawle (Flammernes Pokal) & Barry McCarthy (Det Forbandede Barn)

Amos Diggory er bedst kendt som Cedric Diggorys far. Han arbejdede i Ministeriet For Magi i Afdelingen for Overvågning af Magiske Væsner.

Navnet Amos kommer fra en af de tolv profeter fra det gamle testamente. På hebraisk betyder det ”bringe.”
Amos Diggory og hans søn, Cedric, fulgtes i 1994 med Weasley-familien til Verdensmesterskaberne i Quidditch. Da en hær af Dødsgardister skabte kaos til mesterskaberne, var Amos en del af det team, der fandt husalfen Winky liggende under Lord Voldemorts tegn. Han udførte også Prior Incantato på Harry Potters tryllestav for at finde ud af, hvem der havde kastet besværgelsen.
Da Cedric blev udvalgt som deltager i Turneringen i Magiske Trekamp, blev Amos meget stolt. Han var dog nedladende over for Harry lige inden den tredje opgave, hvilket næsten endte med, at han havde en offentlig konfrontation med Molly Weasley.
Da Cedrics ånd viste sig under Harry og Voldemorts duel, bad han Harry om at tage sit lig med tilbage til sin familie, noget som Amos senere takkede Harry for. Han gjorde det også klart, at ham og hans kone ikke bebrejdede Harry for Cedrics død. Harry prøvede at give Amos og hans kone de penge, han havde vundet i Turneringen, men de ville ikke tage imod dem.

I bøgerne er Amos beskrevet som værende en høj mand med et rødmosset ansigt og et brunt skæg.
Amos var utrolig stolt af sin søn, Cedric, til det punkt, så han ville prale af hans bedrifter, hver gang han fik mulighed for det. Han blev vred, da Profettidende ikke engang nævnte Cedric i deres artikel om Turneringen, men i stedet havde dedikeret en hel side til Harry. Han var meget styret af sine følelser. Eksempelvis var han meget vred, da Winky blev afhørt under Verdensmesterskaberne i Quidditch, og da Harry fortalte, hvordan Cedric var blevet dræbt, hulkede Amos.

Harry Potter og Det Forbandede Barn:
I 2020 boede Amos på Sankt Oswalds Hjem for Gamle Hekse og Troldmænd. En af hans plejere var Delphini, som hengivent kaldte ham onkel.
Cedrics død tog rigtig hårdt på Amos, så hårdt at han var villig til at gøre hvad som helst for at få sin søn tilbage. Så da han hørte, at Harry var i besiddelse af en tidsvender, besluttede han sig for at arrangere et møde med ham. Desværre blev hvert møde udskudt i sidste øjeblik, så til sidst besluttede Amos sig utålmodigt for at dukke personligt op hjemme hos Harry midt om natten med Delphini. Han bad Harry om at bruge tidsvenderen til at gå tilbage i tiden og redde Cedric, men Harry måtte på høfligste vis afslå Amos’ bøn og fortalte ham ovenikøbet, at tidsvenderen var en løgnehistorie, der havde spredt sig. Amos gik derfra med en overbevisning om, at Harry var koldhjertet.
Hvad Amos ikke vidste var, at Harrys søn, Albus Potter, havde overhørt samtalen mellem ham og Harry, så med sin ven, Scorpius Malfoy, besluttede han sig for at besøge Amos og fortælle, at de ville være villige til at gå tilbage i tiden og redde Cedric. I starten tog Amos dem ikke seriøst, da de i hans øjne kun var børn, men Delphini fik ham overtalt til at lade dem gøre det.
Amos fik senere besøg af Harry og Draco Malfoy, som var i den tro, at han var ansvarlig for deres sønners forsvinden, men Amos nægtede og fortalte, at han ikke anede, hvor de var forsvundet hen. Da Harry og Draco fortalte, at drengene sidst var blevet set med Amos’ niece, Delphini, overraskede det Amos, der fortalte dem, at han ikke havde nogen niece.
Planen om at redde Cedric fik forandret fremtiden, men ikke på den måde, som Amos havde håbet. Det er ukendt, hvad der hændte ham i den forandrede tidslinje, men da der blev rettet op på tiden igen, havde Amos intet andet valg end at acceptere, at Cedric for alvor var borte.

Vi hører om Amos Diggory i:
Harry Potter og Flammernes Pokal, da vi første gang møder ham inden Verdensmesterskaberne i Quidditch og bliver introduceret til ham som Cedrics far.
Harry Potter og Det Forbandede Barn, da han hører rygterne om tidsvenderen og opsøger Harry for at bede ham om at gå tilbage i tiden og redde Cedric.

Referencer:
Harry Potter og Flammernes Pokal
Harry Potter og Det Forbandede Barn

Oprettet d. 16-02-2020.

Se disse personer