Amelia Bones

Informationer

Født: Før 1973
Død: 1996
Skuespiller: Sian Thomas

Amelia Susan Bones var en søster til Edgar Bones og en tante til Susan Bones, en elev man hører om i bøgerne, som befinder sig på Hogwarts.
Amelia var leder af Afdelingen for Magiske Efterretninger og var medlem af Højmagiratet, før hun blev dræbt af Lord Voldemort.
Amelia var en af forhørslederne under Harry Potters afhøring d. 12. august 1995. Det var også planlagt, at afhøringen skulle finde sted på hendes kontor. I stedet blev afhøringen flyttet til Retssal ti. Hun skulle lidt senere have fortalt hendes niece nogen af detaljerne. Hun var meget imponeret over, at Harry kunne fremmane en patronus i så ung en alder.

Hun beskrives som en firskåren heks med firkantet kæbeparti og meget kortklippet, gråt hår. Hun havde buskede øjenbryn og bar en monokel. Hun havde også en kraftfuld stemme. Til trods for at hun så streng ud under afhøringen, så er hun beskrevet af Nymphadora Tonks som værende retfærdig. Tonks tilføjede også, at hun nok skulle lytte til, ”hvad Harry havde at sige.” (FO 7) Hun var meget retfærdig under afhøringen og lod Harry og fru Figg, som var blevet bragt ind af Albus Dumbledore, fortælle deres side af sagen, til trods for Cornelius Fudges utålmodighed. Hun afsluttede også afhøringen med en afstemning omkring, hvorvidt Harry skulle fritages for alle anklager eller ej.

Amelia blev dræbt, højst sandsynligt af Lord Voldemort selv, i den anden uge i juli 1996 i sit eget hjem i et rum, der var låst indefra, til trods for at hun var en meget stærk heks og alt pegede på, at ”hun gjorde meget voldsom modstand.” (HBP 1) Mordet var så omfattende, at det også blev nævnt i mugglernes aviser. Her omtales Amelia som værende en midaldrende kvinde, der levede alene. Der var meget pressedækning omkring hendes mord, og mugglerpolitiet var forståeligt nok på bar bund omkring mordets udførelse.


Referencer:
Harry Potter og Fønixordenen
Harry Potter og Halvblodsprinsen


Opdateret d. 04.09.2023.

Se disse personer