Biblioteket på Hogwarts

Informationer

Beliggenhed: Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab, Skotland

Biblioteket ligger på første sal væk fra en korridor. Rummet har som alle andre på Hogwarts nogle faste portrætter boende, nemlig Termeritus Shanks og Valeria Myriadds portrætter. Irma Pince er bibliotekar og holder styr på alting derinde. Det lukker hver aften klokken 20. Irma ser sig selv som beskytter af bøgerne og er meget imod, hvis folk spiser, taler, griner, hvisker, nyser eller løber på biblioteket. Hun virker ikke særlig hjælpsom, hvilke gjorde s¨å eleverne måtte bruge lang tid på at finde de rigtige bøger.

Sikkerheden på Biblioteket
Bøgerne har alle sammen nogle beskyttende besværgelser lagt over sig. Dette forhindrer i ødelæggelse og tyveri af de vigtige dokumenter. Irma lægger ofte også sine egne beskyttelsesbesværgelser på dem. Dette kan for eksempel være at få bogen til at angribe læseren, hvis eleven kradser lidt i den. 

Med Irmas tilladelse kunne elever og professorerne tage bøger med fra biblioteket. Bøgerne der er i Den Forbudte Afdeling krævede en underskrift fra en Professor, for at eleven kunne tage den med sig. Det er muligt at reservere en bog derinde. 
Man kunne også aflevere bøgerne tilbage for sent, hvilket Ron Weasley gjorde med "Quidditch Gennem Tiderne". Resultatet og konsekvenser ved dette er dog ukendt. 

Historie
I 1991 brugte Harry Potter sin usynlighedskappe til at snige sig ind på Den Forbudte Afdeling i et forsøg på at finde oplysninger om Nicolas Flamel. Han endte med at tage en stor sort bog, som skreg ved berøringen, og med frygt for at blive opdaget, stak han af. Hermione fandt senere oplysninger i en bog om Flamel.
Samme år brugte Draco Malfoy Locomotor Mortis på Neville Longbottom for at mobbe ham. 
Hagrid kom forbi i løbet af skoleåret i søgen efter viden om pasning af Drager.
Harry blev sendt derhen af Professor Quirrell i søgen efter en modbesværgelse mod den forbandelse, han var under. Albus Dumbledore rådede Harry til at se under hjælpemidler.

I 1992-1993 stod Harry Potter og aflyttede en gruppe fra Hufflepuff, som talte om de folk der var forstenede. 

I 1993-1994 brugte Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger tid på biblioteket på at studere bøger i Den Juridiske Afdeling. De ønskede at finde noget, så de kunne hjælpe Hagrid med høringen om Stormvind. Senere i det skoleår blev biblioteket angrebet af Imps.

I 1994-1995 fik Harry Potter tilladelse af Minerva McGonagalls til at komme ind i Den Forbudte Afdeling for at lede efter en måde at trække vejret under vand til sin opgave i Turneringen for Magisk Trekamp. Han brugte også biblioteket til at søge viden, han kunne bruge i de to andre opgaver.

I 1995-1996 gik Ron og Harry derhen for at undersøge Månesten. Alicia Spinnet blev forbandet af Miles Bletchley, mens hun studerede, da Miles ville sabotere Gryffindors Quidditchhold i at vinde kampen mod Slytherin.
I løbet af året blev Harry interviewet, hvilket Draco, Vincent og Theodore ikke var glade for. 
Harry blev taget sammen med Ginny Weasley i at spise chokolade på biblioteket af Irma. 

I 1996-1997 studerede Harry Eliksirer på F.U.T niveau. Han tog noter i sit eksemplar af "Avanceret Eliksirbrygning" som Halvblodsprinsen havde brugte tidligere.

Biblioteket har nogle forskellige afdelinger:

Usynlighedsafdelingen
Bøgerne i denne afdeling handler om usynlighed.

Drageafdelingen
Her handler bøgerne om de mange Drageracer og pasningen af dem. 

Referenceafdelingen
I denne afdeling handler bøgerne i om informationskilder i forskellige emner. Ifølge Albus er dette afsnit et godt sted at lede efter modforbandelser.
Rowan Khanna følte, han havde en forbindelse med afdelingen i 1980'erne.

Den Juridiske Afdeling
Er afdelingen omkring magisk lov. Den skulle efter sigende være en upopulær afdeling.

Poesiafdelingen:
Bøgerne herinde handler om digte og poesier.

Den Forbudte Afdeling
Denne afdeling er forbudt og lukket af. Der er upassende indhold for yngre elever. Dog, hvis man havde besked fra en professor med tilladelse, ville bibliotekaren hente bogen til eleven.

Referencer:
Harry Potter og De Vises Sten
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
Harry Potter og Fangen fra Azkaban
Harry Potter og Flammernes Pokal
Harry Potter og Fønixordenen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Dødsregalierne
Harry Potter og Det Forbandede Barn
Fantastiske Væsner og Hvor De Findes

Opdateret d. 30.01.2023

Se disse steder