Afdelingen for Magiske Efterretninger

Informationer

Beliggenhed: Niveau 2
Tidligere ledere: Barty Ferm Sr., Pius Thicknesse, Harry Potter

Afdelingen for Magiske Efterretninger er den største afdeling i Ministeriet for Magi i Storbritannien. Denne afdeling er en af de første afdelinger i Ministeriet, og det er herfra, rigtig meget af Ministeriet bliver styret. Alle andre afdelinger i Ministeriet, undtagen Mysteriedepartementet, refererer tilbage til denne afdeling.
Afdelingens funktion er både praktisk og mere lovmæssig, da den både har Aurorhovedkvarteret, men også tager sig af, om magikerne overholder loven.
Afdelingen for Magiske Efterretninger er inddelt i fem underafdelinger (seks underafdelinger i år 1997/1998) og består af:

  • Aurorhovedkvarteret
  • Kontoret for Misbrug af Mugglergenstande
  • Kontoret for Sporing og Konfiskering af Ulovlige Forsvarsbeværgelser og Talismaner
  • Kontoret for Uautoriseret brug af magi
  • Administrationskontoret for Højmagiratet
  • Kommissionen til Registrering af Mugglerfødte (Kun i 1997/1998)


Aurorhovedkvarteret
Aurorhovedkvarteret ligger på niveau 2 i Ministeriet for Magi, og håndterer alt, der har med håndhævelse af loven at gøre. Aurorhovedkvarteret arbejder blandt andet på at fange mørke hekse og troldmænd, samt give beskyttelse til vigtige personer.

Selve Hovedkvarteret holder til på niveau to, og er et stort åbent kontor med en masse mindre båse, hvor hver auror har fået tildelt sin egen. I båsene hænger der som regel billeder af kendte mørke hekse og troldmænd, kort over forskellige lokationer og udklip af artikler fra Profettidende.

Kontoret for Misbrug af Mugglergenstande
Kontoret for Misbrug af Mugglergenstande er en af underafdelingerne til Afdelingen for Magiske Efterretninger, og havde Arthur Weasley som leder indtil 1996, hvor han blev forfremmet. Underafdelingen ligger også på niveau 2, og under Arthur Weasleys tid var selve kontoret på størrelse med et depotrum, og indeholdte to skriveborde samt overfyldte arkivskabe.
Kontoret for Misbrug af Mugglergenstande regulerer brug af magi på mugglerobjekter, og prøver at holde forheksede objekter væk fra mugglerne. Ligeledes deltager de ansatte fra denne underafdeling, når Ministeriet afholder razziaer for at forhindre mørke genstande i at komme i cirkulation.

Kontoret for Sporing og Konfiskering af Ulovlige Forsvarsbesværgelser og Talismaner
Kontoret for Sporing og Konfiskering af Ulovlige Forsvarsbesværgelser og Talismaner blev grundlagt i 1996 af daværende minister Rufus Scrimgeour, for blandt andet at konfiskere falske og ulovligt forheksede objekter. Specielt efter Lord Voldemorts tilbagevenden, var der rigtig mange af sådanne objekter i omløb.
Ved oprettelsen i 1996 blev Arthur Weasley leder for afdelingen, og havde ti personer til at arbejde under sig.

Kontoret for Uautoriseret brug af magi
Kontoret for Uautoriseret brug af magi er en division under Aurorhovedkvarteret i Ministeriet for Magi. De tager sig af, som navnet fortæller, uautoriseret brug af magi. Kontoret tager sig af uautoriseret magi udført af både myndige og umyndige magikere, der stadig går på Hogwarts. De ligger på niveau 2, og kontoret undersøger ulovlige anvendelser af magi, i henhold til Hemmelighedsdekretet, som forbyder hekse og troldmænd at udføre magi i nærvær af mugglere, og mindreårige hekse og troldmænd at udføre magi uden for Hogwarts.
Afhængig af, i hvor stor grad der er brugt uautoriseret magi, kan det veksle mellem, at den der udfører magien kan få et brev tilsendt, eller at nogle fra afdelingen møder op personligt.

Administrationskontoret for Højmagiratet
Administrationskontoret for Højmagiratet er en af de meget mere administrative underafdelinger i Ministeriet. Det er den afdeling, der er ansvarlig for at registrere og holde styr på hekse- og troldmandsbestanden. Det anses for muligt, at når en magiker får et barn, skal han/hun registrere barnet som medlem af det magiske samfund i Storbritannien gennem denne afdeling.

Kommissionen til Registrering af Mugglerfødte (Kun i 1997/1998)
Efter Ministeriets fald d. 1. august 1997 blev Kommissionen til Registrering af Mugglerfødte under ledelse af Dolora Nidkjær oprettet under Administrationskontoret for Højmagiratet, udelukkende med formål at få registreret alle mugglerfødte hekse og troldmænd, så Ministeriet kunne afhøre dem og finde ud af, hvordan de “stjal” deres magiske kræfter fra de “rigtige” hekse og troldmænd. Med rigtige hekse og troldmænd, blev der talt om fuldblodsmagikere. Under overfladen var Kommissionens formål at fængsle alle mugglerfødte. Kommissionen blev nedlagt igen i maj 1998.

Referencer:
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (3)
Harry Potter og Fangen fra Azkaban (1)
Harry Potter og Flammernes Pokal (5, 11)
Harry Potter og Fønixordenen (7)
Harry Potter og Halvblodsprinsen (5, 16)
Harry Potter og Dødsregalierne (11, 13)

Se disse steder