Afdelingen for Magiske Katastrofer

Informationer

Beliggenhed: Niveau 3
Tidligere ledere: Cornelius Fudge

Afdelingen for Magiske Katastrofer ligger på Niveau 3 i Ministeriet for Magi, og står for at forhindre og håndtere alle magiske katastrofer, omhandlende mugglere, samt reparere skader forårsaget af tilfældige magiske uheld. Alle underafdelinger i Afdelingen for Magiske Katastrofer arbejder tæt sammen.
Afdelingen for Magiske Katastrofer er inddelt i 5 underafdelinger og består af:

  • Magialarmpatruljen
  • Obliviatorhovedkvarteret
  • Muggerværdig Undskyldningskomité
  • Usynligheds Special Enheden
  • Kontoret for Muggler Forbindelser


Magialarmpatruljen

Også kendt som Afdelingen for Tilbagekastelse af Uoverlagt Magi.
Magialarmpatruljen er det kontor der er tættest på elevatoren, da de skal kunne rykke ud hurtigt i tilfælde af magiske katastrofer. Det er en underafdeling, der tager sig af alle skader forårsaget af magi, hvad end det er mindreåriges magi, ukontrollabel magi eller magi der blot er gået galt. De er trænet til at rykke hurtigt ud, og begrænse skadens omfang.

Obliviatorhovedkvarteret
Når magien er blevet afsløret over for mugglere, er det obliviatorhovedkvarterets opgave at sende sine Obliviatorer ud, for at modificere de berørte muggleres hukommelse. Dette gør de, for at den magiske verden kan blive ved med at være skjult for mugglerne. Nogle af Obliviatorerne fra Obliviatorhovedkvarteret er også fast knyttet Magialarmpatruljen, og rykker derfor også ud, når den rykker ud.

Mugglerværdig Undskyldningskomite
Mugglerværdig Undskyldningskomité er den afdeling, der har til opgave at komme op med undskyldninger på magiske katastrofer, der omhandler mugglere. Komiteen kommer med mugglerværdige undskyldninger, når afsløringen af magien er så stor eller omfattende, at den ikke kan ordnes med Obliviate eller andet magi.
Et eksempel herpå er dengang Peter Pettigrew dræbte tolv mugglere og sprængte en gade i luften, dette blev forklaret med en eksplosion i en lokal gasledning.

Usynligheds Special Enheden
Usynligheds Special Enhedens job er at holde magiske væsner og steder i den magiske verden skjult fra mugglerne. Enheden sørger for at forhindre, at mugglere ved et uheld kan få øje på magiske væsner og steder ved at bruge beskyttelsesbesværgelser mv.
Det antages blandt andet også, at det var denne enhed der havde kastet besværgelsen over stadionet til Verdensmesterskaberne i Quidditch i 1994, der fik mugglere til at huske, at de havde en vigtig aftale, hvis de kom for tæt på.

Kontoret for Mugglerforbindelser
Kontoret for Mugglerforbindelser arbejder med relationer mellem mugglere og magikere. Derudover arbejder de også med at tage sig af erindringsmodifikationer. Derfor kan det antages, at de arbejder tæt sammen med Obliviatorhovedkvarteret, men dette er ikke sikkert.
I henhold til hemmelighedsdekretet og mugglernes manglende viden om det magiske samfund, antages det, at arbejdet på kontoret er meget ensidigt fra magikernes side.


Referencer:
Harry Potter og Fangen fra Azkaban (3)
Harry Potter og Flammernes Pokal (7)
Harry Potter og Fønixordenen (7)
Harry Potter og Halvblodsprinsen (1)


Opdateret d. 20.10.2021.

Se disse steder