Perron 9¾

Informationer

Beliggenhed: King's Cross Station

Perron ni og trekvart er den perron, hvorfra elever fra Hogwarts tager Hogwarts ekspressen den 1. september præcist kl. 11:00. Perronen er at finde på den engelske banegård King's Cross Station, placeret i London. Perronen har beliggenhed mellem perron 9 og 10, skjult bag en magisk barriere.

Perronens placering og barriere er udtænkt af Evangeline Orpington, som var Minister for Magi mellem år 1849-1855. Selve idéen bag Hogwarts ekspressen stammer dog fra minister Ottaline Gambol. Det var også under Ottaline Gambol, at togstationen på Hogsmeade blev bygget som et bindeled mellem Hogwarts og London.
Løsningen har båret meget positivitet med sig, men har samtidig også været grunden til at man flere gange har været ved at afsløre det magiske samfund. Dette er blandt andet sket, ved at man har tabt diverse skolebøger på vej over til perronen, eller at mugglerne har set personer forsvinde gennem den magiske barriere.

Mellem perron 9 og 10 er der en stor metalstolpe, som man skal passere lige igennem for at nå frem til perron ni og trekvart. Ude foran barrieren står en vagt for at holde styr på, hvem der passerer. Desuden bliver et hold fra Obliviator-hovedkvarteret i Ministeriet for Magi udsendt til King's Cross Station, både på dagen hvor Hogwarts ekspressen kører og ankommer, for at mindske risikoen for, at mugglerne får nys om den magiske verden. Disse er iklædt mugglerklæder for at falde i ét med mængden.
Molly Weasley fortæller desuden, at det er nemmere at løbe igennem stolpen, hvis man er lidt nervøs.


Vi hører om perron ni og trekvart mange gange i løbet af bøgerne.
I Harry Potter og De Vises Sten er Harry Potter meget forvirret over, hvordan han skal komme til perronen, og spørger derfor Molly Weasley om hjælp. Da han når gennem den magiske barriere, støder han på Neville Longbottom, som fortæller sin bedstemor, at han har mistet sin tudse. Efter skoleårets slutning, ankommer Harry Potter igen til perron ni og trekvart, hvor hans onkel, Vernon Dursley henter ham.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, efter at være blevet hentet af Ron, Fred og George Weasley i deres fars Flyvende Ford Anglia, tager han sammen med familien Weasley ud til King's Cross Station i bilen. Her forsøger Ron Weasley og Harry Potter at passere den magiske barriere, men grundet Dobby er denne blevet forseglet. Dette resulterer i, at de ikke kan nå toget til Hogwarts. Hertil stjæler de den magiske flyvende bil og flyver til Hogwarts, hvor de skader bilen, samt Slagpoplen, ved at køre direkte ind i denne. Efter skoleårets slutning bliver Harry Potter endnu en gang hentet af Vernon Dursley på Kings Cross Station.

I Harry Potter og Fangen fra Azkaban, sammen med familien Weasley og Hermione Granger, tog Harry Potter til perron ni og trekvart, efter at han ved hjælp af Natbussen var taget til Den Utætte Kedel. Her forsøgte Arthur Weasley at snakke med Harry Potter om Sirius Black, som var flygtet fra Azkaban, men Harry Potter havde allerede overhørt Arthur og Molly Weasley snakke om dette tidligere. Efter skoleårets slutning, blev Harry Potter atter hentet af Vernon Dursley. Her fortæller Harry Potter sin onkel om sin gudfar Sirius Black, og hvordan han var en dømt morder, på flugt fra Ministeriet.

I Harry Potter og Flammernes Pokal tog familien Weasley og Harry Potter til King's Cross Station ved hjælp af muggler taxaer. Efter skoleårets slutning, gav Harry Potter, Fred og George Weasley sin pengepræmie for at vinde Den Magiske Trekamp, så de kunne udleve deres drøm om at starte deres egen butik. Herefter blev Harry Potter samlet op af Vernon Dursley.

I Harry Potter og Fønixordenen gik turen til King's Cross Station fra Fønixordenens hovedkvarter, placeret på Grumsted Plads, blot tyve minutters gågang derfra. Her blev han fulgt af familien Weasley, Nymphadora Tonks, Remus Lupus, Alastor Dunder, Hermione Granger og Sirius Black, i hans animagus form. Efter skoleårets slutning, blev Harry Potter endnu en gang hentet af Vernon Dursley, som blev truet af medlemmerne af Fønixordenen, med at de ville komme, hvis Harry Potter på nogen måde blev mishandlet.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen bliver Harry Potter og familien Weasley eskorteret af to ministerielle udsendte, som beskrives som værende grimme og beskæggede, i sorte muggler-jakkesæt. Inden togets afgang fortalte Arthur Weasley desuden Harry Potter om mistanken, der gik på, Draco Malfoy sandsynligvis var en dødsgardist.

I Harry Potter og Dødsregalierne får vi fortalt hvordan Eileen Snape tog elleveårige Severus Snape med til perronen, og hvordan hr. og fru. Evans tog Lily Evans med til perronen, sammen med søsteren Petunia Evans. Mens de var fyldt af lykke og begejstring, fortalte Petunia Evans blot hvordan hendes søster var en særling.
I den afsluttende epilog fortælles hvordan Harry Potter førte sine to sønner, Albus Severus og James Sirius Potter til perron ni og trekvart, sammen med sin kone Ginny Potter (née Weasley), sammen med deres yngste og eneste datter, Lily Luna Potter. Det samme skete blandt andet for Ron og Hermione Weasley, og Draco og Astoria Malfoy.


Referencer til perron ni og trekvart:
Harry Potter og De Vises Sten (kapitel: 6 og 17).
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (kapitel: 5 og 18).
Harry Potter og Fangen fra Azkaban (kapitel: 5 og 22).
Harry Potter og Flammernes Pokal (kapitel: 11 og 37).
Harry Potter og Fønixordenen (kapitel: 10 og 38).
Harry Potter og Halvblodsprinsen (kapitel: 7).
Harry Potter og Dødsregalierne (kapitel: 33 og epilogen).


Sidst opdateret den 16/7 2023

Se disse steder