Katost

Informationer

Farve: Grøn med lilla blomster
Voksesteder: Europa, Asien og Nordafrika
Magisk/ikke-magisk: Ikke-magisk
Anvendelse: Ingrediens i Madam Rosmertas ekstrasøde ingefærøl, kentaurer bruger dem til at kigge på stjerner, og muligvis eliksir ingrediens

I Europa, Asien og Nordafrika, samt nogle steder i Nordamerika finder man Malva sylvestris, også kendt som Almindelig Katost. Det er en staude eller to-årig urt, der består af stilke med få eller ingen hår. De kan blive mellem 40 og 90 cm høje, og de blomstrer fra juli til september. Den tilhører Katost-familien (Malvaceae). Planten vokser på åbent land.
 

Kentaurerne bruger katost sammen med salvie, når de skal kigge på stjerner. Urterne brændes, og så kigger de ind i flammerne og røgen.

I Harry Potter og Fønixordenen brænder de katost og salvie midt på gulvet, da de bliver undervist af Firenze i Spådom. Det er en af grundene til at Harry synes, at det er den mest usædvanlige lektion de nogensinde har haft. I røgen skulle de se efter bestemte former og symboler (FO 27).

Katost er desuden en ingrediens i Madam Rosmertas ekstrasøde ingefærøl, og der kan også findes katost i eliksirlokalet på Hogwarts.

Referencer
Harry Potter og Fønixordenen

Opdateret 07.03.2023

Se disse planter