Aloe Vera

Informationer

Farve: Grøn
Voksesteder: Sydeuropa, Afrika, Mellemøsten, Østen, Australien og USA
Magisk/ikke-magisk: Ikke-magisk
Anvendelse: Healende egenskaber, og Lowdour deodorant

Aloe Vera er en art af en stilkløs eller meget kortstilket saftfuld plante i slægten Aloe, der menes at stamme fra Sudan. Der er nogle indledende beviser for, at Aloe Vera ekstrakt kan være nyttig i behandlingen af sår, brandsår, mindre hudinfektioner, talgagtige cyster, diabetes og forhøjede blodlipider hos mennesker. Det er en kendt ingrediens i Lowdour, der er et magisk duftfri mærke af deodoranter.

Rødderne er stilkløse eller meget kortstilkede. Bladene er tykke, kødagtige og saftige. De siges også at være grågrønne på over- og undersiden og overtrukket med blålig dug. Bladene er fyldte med en gel bestående af et vandindhold på 96%. Den bruges til at fremstille deodorantstifter, der udglatter og beroliger huden.

Planten er ikke-magisk, og den kendes både af mugglere og magikere. Den er blevet brugt siden Det Gamle Egypten og Grækenland for sine egenskaber. I dag er den blevet udbredt til hele verden og dyrkes i hele verden, hvor mange mennesker har dem stående i hjemmet som pynt eller til hjemmebrug.

Det var i 1960’erne, at man begyndte at udvikle metoder til at kunne gøre brug af plantens mange egenskaber i kosmetikindustrien og den farmaceutiske industri. Markedet med Aloe Vera har været voksende lige siden. Den bruges både i hudplejeprodukter og til indtagelse i drikke, juice og kosttilskud.

Der findes mere end 300 forskellige arter af Aloe Vera-planten, og det er ikke alle arter, der har de helende egenskaber. De arter der har egenskaberne kaldes i daglig tale for læge-Aloe Vera.

Planten kan vokse der, hvor jorden er varm, og den kan ikke tåle frost. Det er en robust plante, der kan vokse selv på en gruset, mager jord. Den har blandt andet været dyrket i Sydeuropa, Afrika, Mellemøsten, Østen, Australien og USA.

Planten indeholder mange forskellige helende egenskaber. Nogle af dem er, at den kan bruges forebyggende til at skabe balance i kroppen og især maven. Dette er dog ikke blevet videnskabeligt bevist. Det giver også et vitaminboost, fordi den indeholder en lang række af forskellige vitaminer som A, C, E, forskellige typer af B-vitamin, folinsyre og forskellige mineraler som f.eks. kalium, jern, zink og magnesium.

Planten er også fyldt med aminosyrer, hvoriblandt de otte vigtigste for kroppen er i planten samt en række fedtsyrer, der bidrager til at mindske risikoen for at udvikle allergi. Derudover kan planten hjælpe, hvis man har problemer med fordøjelsen, eller hvis man skal have fedtstoffet sænket i sit blod. Den hjælper mod fordøjelsesbesvær ved at lindre og rense fordøjelsessystemet, hvor den absorberer giftstofferne i fordøjelseskanalen - Dette vil sige at den virker som en slags "detoxing", hvilket betyder at kroppens affaldsstoffer og giftstoffer bliver renset ud. Planten er daptogen, hvilket betyder at den kan styrke immunforsvaret ved at normalisere og tilpasse kroppens balance samtidig med, at den kan berolige og fremme energi. Det betyder altså, at den kan hjælpe kroppen med at modstå stress og sygdomme.

Den virker også helende på huden, og det er derfor, at den er så effektiv mod brandsår, insektstik, hudafskrabninger og samtidig også virker mod psoriasis, eksem og en række andre hudlidelser. Den blødgør huden og virker beroligende, smertelindrende og kløestillende. Den kan også bruges mod udbrud af svamp og er antibakteriel. Det kan også hjælpe med at reducere betændelsestilstande i kroppen. Denne plante er derfor også nyttig at have ved hånden, fordi den indeholder alle disse forskellige egenskaber.

Opdateret d.05.03.2023

Se disse planter