Abyssinske figentræer

Informationer

Farve: Lilla blomster
Voksesteder: Abessinien (Etiopien)
Magisk/ikke-magisk: Magisk
Anvendelse: Bladene bruges i eliksirer

De abyssinske figentræer blev fundet i Abessinien (også kendt som Etiopien). Dens rødder er aggressive, hvilket gør at planten kan overleve i ethvert miljø. Blomstens blade har medicinske egenskaber, og er ingredienser i skrumpedrikken for at fremkalde euforien. Derudover er væsken inden i den lilla.
Figentræet er en magisk plante, hvor blomsterne gror inden i planten og har en lilla farve ligesom væsken. Planten er løvfældende, hvilket betyder at den smider bladene i efteråret og er bladløs vinteren over. Dens aggressive rødder gør, at den kan overleve, selvom der er slud og sne. Her er der tale om dens ydre blade, da den har blomster i frugterne, der også har blade på sig.
For at få fat i bladene og deres magiske egenskaber, må man flå frugten, da blomsten og dens blade er indeni.
På apoteket i Diagonalstrædet kan man købe ingrediensen for 3 Galleoner.

I 1992 satte Pomona Spire sine elever på anden årgang til at beskære skrumpefigner med en saks i løbet af lektionen i Botanik. (Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer)

I 1993 lærte Severus Snape tredjeårs studerende at brygge skrumpedrikken. I denne lektion hævdede Draco Malfoy, at hans skadede arm forhindrede ham i at skrælle skrumpefignerne, hvilket Snape derfor beordrede Harry Potter til at gøre. (Harry Potter og Fangen fra Azkaban)

Referencer:
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
Harry Potter og Fangen fra Azkaban

Opdateret 05.03.2023

Se disse planter