Animaguseliksiren

Informationer

Farve: Blodrød
Effekt: Forvandler en magiker til en Animagus
Forberedelsestid: Mindst en måned
Sværhedsgrad: Avanceret

Ingredienser:

 • Mandrakeblad
 • Et hår fra drikkeren
 • Morgendug samlet fra et sted der ikke er blevet berørt af hverken mennesker eller sollys i mindst syv dage
 • Dødningehovedpuppe      

Derudover skal du bruge:

 • En teske af sølv
 • En lille krystalflakon

Animaguseliksiren kan forvandle en magiker til en animagus. Eliksiren er central i processen om at blive en animagus, og er meget avanceret, kompleks og tidskrævende. Der vil ske frygtelige konsekvenser, hvis ikke eliksiren brygges korrekt, hvilket afholder størstedelen af hekse og troldmand fra at forsøge.

En animagus kan forvandle sig ved fri vilje på alle tidspunkter, derfor skal eliksiren kun brygges én gang. Man kan ikke købe eliksiren fra en anden, da brygningen inkluderer et af bryggerens egne hår, samt et mandrakeblad, der er blevet holdt i personens mund.

Eliksiren er blodrød. En portion er omtrent en mundfuld og er nok til én person.

Det anbefales at eliksiren drikkes i et åbent, afsides område, således personer der eventuelt skulle være i nærheden, undgår at overvære forvandlingen. Man kan opleve at føle sig underligt tilpas i sin nye krop, hvilket kan få én til at ødelægge omgivelserne omkring sig.
Øjeblikkeligt efter indtagelse vil man føle en brændende smerte og et intenst dobbelt hjerteslag. Figuren af det væsen man vil forvandles til, kommer til syne i tankerne lige før forvandlingen.

Hvis eliksiren er brygget korrekt, vil man derefter have evnen til at forvandle sig ved fri vilje. Mislykkes hele forvandlingen kan man risikere grusomme halvmenneske-halvdyre mutationer permanent.

Fremgangsmåde
Stort set hver eneste ingrediens kræver god forberedelse. Mandrakebladet skal holdes i munden i en måned uden pause. Morgenduggen skal samles fra et sted der ikke er blevet berørt af hverken mennesker eller sollys i mindst syv dage. Det tager minimum en uge for eliksiren at blive brygget, hvis man inkluderer forberedelsestiden.

 1. Placer det forberedte mandrakeblad i en lille krystalflakon, hvorefter det straks strejfes af månens lys. Hvis det er en skyet aften, eller at månelyset forhindrer, skal hele mandrakebladsprocessen gentages
 2. Tilføj ét hår fra drikkeren til flakonen
 3. Tilføj en teskefuld af morgendug til flakonen. Du skal bruge en teske af sølv.
 4. Tilføj én Dødningehoved-puppe til flakonen og placer miksturen i et mørkt, uforstyrret sted indtil næste tordenstorm
 5. Hvis brygget korrekt, vil eliksiren blive blodrød ved tordenstormens første lynnedslag


Referencer
Harry Potter og De Vises Sten
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
Harry Potter og Fangen fra Azkaban
Harry Potter og Flammernes Pokal
Harry Potter og Fønixordenen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Dødsregalierne

Opdateret d. 07.05.2023

Se disse eliksirer