Der har været en lille pause med excel her på bloggen, men vi vender nu stærkt tilbage med en oversigt over det, som vi uge efter uge dyster mod hinanden i. Det er nemlig rigtigt i denne omgang, kigger vi på Quidditch. Fordi i 28 skoleår har i haft 28 afsluttede turneringer, som jeg har kigget på og skabt et overblik over for at se hvilket kollegie, der har klaret sig bedst i den flyvende sportsgren gennem tiden.

Tabel 1: Oversigt over kollegier og placeringer i turneringer.
Kollegie 1. plads 2. plads 3. plads 4. plads
Gryffindor 3 8 9 8
Hufflepuff 10 6 7 5
Ravenclaw 12 8 6 2
Slytherin 4 8 8 8

Som man kan se af tabellen er der altså en klar tendens at Ravenclaw og Hufflepuff er de to kollegier, der har haft fleste første pladser. Men kigger man nærmere på fordelingen af de øvrige pladser, så er det også Ravenclaw, der har haft færrest 4. pladser, faktisk kun 2 ud af 28 turneringer. Men hvordan kan man se på turneringerne og hvordan hvert kollegie har ligget løbende? Det kigger vi på her med den første graf.

Advarsel denne vil se en smule uoverskuelig, men vi vil tage dem en af gangen for at få en rigtig fornemmelse af hvad der faktisk foregår.
Figur 1: oversigt over kollegier og placeringer i løbet af 28 turneringer. 1 angiver 1. plads, 2 angiver 2. plads, 3 angiver 3. plads og 4 angiver 4. plads.

Fra figur 1 ses hvordan placeringerne har ændret sig for hvert kollegie. Specifikt kan man bemærke hvordan Hufflepuff i en periode fra år 9 til år 14 havde en periode, hvor de havde førstepladsen. Meget lig hvordan Ravenclaw lige nu har en periode, som har strukket sig siden år 22, hvor de havde en delt førsteplads med Hufflepuff kollegiet.

Kigger vi på figurerne individuelt, kan vi starte med at kigge på Gryffindor.
Figur 2: Gryffindor

For Gryffindor kan man se at det har været meget op og ned. Der har ikke været en konsekvent periode, hvor de har været nummer 1, men de har haft nogle gode år og nogle dårlige. De er dog kollegiet med færreste sejre, og de har aldrig haft det i en sådan decideret "streak" af år, hvor de har haft sejren i flere år i træk. Det har de endnu til gode.

Figur 3: Hufflepuff

Hufflepuff havde en rough start, men havde i årene fra år 9 til år 14 en periode, hvor de lå stabilt på toppen. I de følgende år har de ligget generelt omkring ved en 2./3. plads, men de seneste par år været nede omkring ved bunden.
Figur 4: Ravenclaw

Ravenclaw havde i en lang periode ligget omkring bunden og mod midten, men har i de seneste omkring 6 skoleår lagt sig meget godt på toppen og er inde i en såkaldt "streak" af vinder-år. De er også det kollegie, som har vundet pokalen flest gange.

Figur 5: Slytherin

Slytherin startede stærkest ud, hvor de havde en streak på 3 skoleår hvor de lå på førstepladsen. Siden da har de sprunget meget frem og tilbage i bunden, og faktisk kun vundet kollegiepokalen én gang siden år 3. De har dog haft en del år, hvor de har ligget på anden pladsen og altså været lidt af et "lige ved og næsten" kollegie på Quidditchbanen.

Hvert kollegie har haft både sejre og nederlag, hvilket jo er det smukke i Quidditchsporten. Det ene år er man måske på toppen, mens man året efter skraber bunden. I sidste ende er det jo knap så vigtigt, hvem der faktisk vinder, men det er stadig meget sjovt lige at vide hvilke pralerettigheder man faktisk har, når man er på vej ud på Quidditchbanen i krigsmaling og klar til at brøle til de andre tribuner, hvorfor ens kollegie faktisk er bedre end de andres.

Er der andet på WoP, som du gerne ville se et "Excel"-take on? Så tøv ikke med at sende mig en ugle eller skrive i kommentaren!
 
CJ BENTLEY