Mytologien bag magiske væsner: Fluffy
Fluffy er af racen helvedeshund. Det er et sjældent væsen, og udover Fluffy er der kun hørt om den én gang i Harry Potter universet. Men væsnet har en stor betydning i den græske mytologi.
I den græske mytologi, er der en underverden også kendt som 'Hades'. Dette sted er hvor sjæle kommer hen når de dør. Hades var vogtet af ikke kun den græske gud af samme navn, men også af Kerberus. Hundens opgave var at sørge for sjæle aldrig forlod underverdenen.
Kerberus var ikke blot en almindelig hund. Han er blevet beskrevet som en hund med en mane af slanger, slanger ned langs han ryg og en hale som en drage. Det siges også han havde klør som en løve. Kerberus var søn af det græske monster, Echidna og Tyfon. Echidna var mor til mange græske monstre og Tyfon var et storm monster, frygtet af mange græske guder og gudinder. Der er kun få personer der har formået at komme forbi Kerberus. Den ene var Orpheus. Han mistede hans kone, nymfen Eurydike. Orpeheus formåede at snige sig forbi Kerberus, fordi han havde overtrufne musikalske evner, der charmerede Kerberus nok til at han kunne komme forbi. En anden er Herakles, også kendt som Herkules. Der er forskellige teorier om hvad der helt præcist skete, men Herakles endte med at have Kerberus i sin besiddelse. Formodentligt fik han hjælp af Hades' kone, Persefone.
Det var alt jeg havde at fortælle om dette spændende væsen for denne gang. Jeg håber i har nydt opslaget.

Til vi ses igen!
Ava Mae Sinclair