Hej alle derude!
 

Så er det igen blevet tid til endnu en omgang af serien, som omhandler noget som måske kan være en plage, nemlig baggrundshistorien. Ligesom i sidste opslag, har vi fået en sød bruger her fra WoP, til at komme med nogle gode råd, tips og tricks til hvordan de selv udarbejdede deres baggrundshistorier. 

Som fremgik af sidste blogindlæg, er baggrundshistorien noget af det, der er med til at skabe vores karakter. I dag skal vi have fat i vores andet interview – denne gang med den skønne Amelia Scott, som har valgt at dele nogle af hendes tips og tricks med os! 
 

Hvordan fik du idéen til Amelias baggrundshistorie/fortid? 
Jeg havde en karakter på Potterskolen, som jeg ikke var helt klar til at give slip på. Samtidig havde jeg ikke lyst til at lave hende på WorldofPotter. Jeg kom derfor frem til, at de skulle være i familie. Det lagde et grundlag for hendes familie – den ene side, i hvert fald -, som jeg langsomt kunne bygge op på. Så skulle der findes på en far, og der syntes jeg, at det kunne være interessant at lave denne til en muggler og lave familien således, at der ikke er magi i hendes barndomshjem. På den måde er hun magisk, men hun har ikke oplevet magien. På den måde ville jeg kunne få lov til at lege med begge sider.
Efterfølgende så er resten af hendes historie bare kommet. Man snakker med folk og plotter med dem. Så opstår der lige pludselig situationer, som har en betydning for Amelia til karakter, og så har man en kapitler til sin baggrundshistorie. Generelt med idéer til plots og dermed idéer til hendes baggrundshistorie, så tror jeg, at det handler om at sætte sig ned og finde ud af, hvor man mener, at sin karakter er nu. Hvad sker der i personens omgivelser? Hvis en af Amelias veninder oplever nogle problemer, så er det mest realistisk, at Amelia også har en reaktion på dette. Hvis Amelia oplever noget stort – som hun ofte gør, ups -, så er det igen også mest realistisk, at hun faktisk snakker med andre om dette eller handler over for andre ud fra dette. Hvis man på den måde sætter sig ned og forholder sig til det, så synes jeg ofte, at det giver nogle interessante idéer, som man så kan ende ud med at skrive spændende kapitler til sin baggrundshistorie om.
 

Hvad er ifølge dig en god og spændende baggrundshistorie?
Det er svært at sige, hvad der præcist gør en baggrundshistorie spændende – hovedsageligt fordi jeg mest af alt skriver min baggrundshistorie for mig. Jeg synes, at det er hyggeligt at kunne gå tilbage i sin bgh og se ting, man tidligere har lavet. Jeg kan kun forestille mig, at dette bliver endnu sjovere, hvis jeg om et år irl går tilbage og kigger den igennem.
Jeg vil dog sige, at en god baggrundshistorie er en, der siger noget om ens karakter på den ene eller anden måde. En der kan forklare, hvorfor ens karakter reagerer, som han eller hun gør, eller hvad det egentlig er, man snakker om. For mig er en baggrundshistorie noget, der forklarer, hvorfor ens person er, hvor den er, så hvis folks baggrundshistorier lever op til dette, så vil jeg mene, at den er god og spændende.
 

Hvilken betydning har din karakters baggrundshistorie haft på den måde, du spiller hende på?
Jeg tror, at jeg ofte er opmærksom på at lave spændende ting, jeg kan skrive om i hendes baggrundshistorie. Det gør muligvis også, at hun ofte kommer ud i lidt drama – ups, igen -, så jeg har noget, som jeg kan skrive i min historie. Samtidig hjælper det, at jeg ofte har min bgh i baghovedet, at jeg overvejer, hvor Amelia er lige nu, hvilket jeg i hvert fald selv synes er med til at give en dynamisk karakter, der er sjovere at lege med.
Derudover har jeg også et sted, hvor mange af mine emner eller samtaler med folk er skrevet ind, så jeg ikke glemmer forskellige emner, men i stedet kan referere tilbage til dem.


Har du nogle gode råd til hvordan, man kan komme i gang med at skrive sin karakters baggrundshistorie?
Det bedste råd jeg kan give er at bruge alle muligheder, man har. Lektier, emner, vægopslag og tanker. Laver man en lektie, der virkelig viser noget om ens karakters holdninger til mugglere, så er det en fremragende historie til ens baggrundshistorie. Derudover er der også vigtige lektioner så som amortentia, boggarten og ens patronus. Det er alt sammen lektier, der kan fortælle folk en hel masse om ens karakter. Man kan også igennem lektier lægge små hints til, hvad ens karakter ender ud som som voksen, og disse kan være sjove at se tilbage på. Det kan for eksempel være, at man skriver en lektie i flyvning, hvor man fortæller om, hvordan ens karakter bliver super fascineret af quidditch. Når man så en dag har en voksen karakter, der underviser i quidditch eller spiller quidditch, så er det lækkert at kunne gå tilbage i sin baggrundshistorie og finder stykker, hvor ens karakter forelsker sig i sporten, der ’nu’ betyder så meget for ham eller hendes. Det kan også være, at man har en lektie i spådom, hvor ens karakter samt personens gode ven har om kiromanti. De læser hinandens hænder, og her kan man mærke, hvor god kemi, der er mellem de to. Dette stykke ville kunne være med til at vise overgangen fra venner til kærester og igen kan det være hyggeligt at kigge tilbage på.
Emner og vægopslag kan vise måske mere dramatiske episoder. Har man nogle emner eller vægopslag, som har en eller anden betydning for ens karakter, så kan jeg da klart opfordre folk til at skrive dem ind i deres baggrundshistorier. Det er også en dejlig nem måde at få lidt fylde på i sin baggrundshistorie, for emnerne er skrevet. Man skal blot tilpasse dem lidt, så de passer bedst muligt til ens bgh. I vægopslag har man alle ”replikkerne”, så der skal blot skrives lidt handling, RPG, ind over.
Med hensyn til tanker så synes jeg i hvert fald, at det er utrolig spændende at læse om både, hvilke tanker karakteren har haft under forskellige perioder, men også hvilke tanker folk irl har haft med forskellige situationer. Til tider kan man måske undre sig over, hvorfor forskellige kapitler er med i folks baggrundshistorie – det kunne jeg for eksempel godt forestille mig, at nogle kunne med et par af mine kapitler -, men ofte er der meget specifikke årsager, som vi som læsere ikke opfanger, og disse er helt utroligt interessante at læse om.
Så rådet er vel at tage alt, du kan finde og som har en relevans for ens karakter, med. Undersøg forskellige aspekter – en baggrundshistorie behøver jo ikke kun at være RPG stykker. Vær kreative!


Endnu en gang vil jeg på vegne af SoMe-teamet, gerne takke Amelia for meget detaljerede og ikke mindst inspirerende svar. Jeg håber meget at I derude, både er blevet klogere på alt dette baggrunds-halløj! 
 

Skrevet i samarbejde af,


Ordbog: 
bhg: baggrundshistorie