Kære Woppere!

 

 

 

Velkommen tilbage til bloggen! I dag bliver det måske lidt nostalgisk - det skal handle om et fænomen der måske er ukendt for nogle og andre husker ganske tydeligt: Wizard Rock!

 

Hvis du var en del af Harry Potter fandommen tilbage i midten af midten af 00’erne kan du måske huske Wrock. Det var legendarisk! Hvis ikke vil jeg kort forklare dig hvad det gik ud på:

Wizard rock var musik, der handlede om Harry Potter bøgerne. Bandene hed for eksempel Harry and the Potters, Draco and the Malfoys og the moaning myrtles og sangene var oftest skrevet fra deres karakters synsvinkel - og hold da op det var underholdene! Når de spillede koncerter cosplayede de samtidig karakterer fra Harry Potter universet.

De fleste Wrockbands (ja det hed de faktisk!) er stoppet, men Harry and the Potters har lige udgivet et nyt album her i 2019, så det findes altså stadig!

 

Her i opslaget vil vi fortælle jer lidt om nogle af vores yndlings wrockbands, så I allesammen kan høre eller genhøre den skønne musikgenre!

 

 

Harry and the Potters

Harry and the Potters er det allerførste Wrockband. De begyndte allerede at spille i 2002, og spiller stadig! Som du nok kan regne ud skriver de sange fra Harrys synsvinkel. De har lige udgivet et nyt album, så hvis du endnu ikke har hørt det skal du helt klart give det et lyt og støtte dem! 

 

Sange du bare SKAL høre: 

Save Ginny Weasley

I am a Wizard

Voldemort Can’t Stop the Rock!

Where’s Ron?

 

 

 

Draco and the Malfoys

Draco and the malfoys er personligt et af mine yndlings wrockbands! Deres sange er skrevet fra Malfoys synsvinkel og de gør et fantastisk arbejde med at gøre dem humoristiske! 

 

Sange du bare SKAL høre:

My Dad is Rich

99 Death Eaters

Why Won’t You Shake My Hand?

I Know Every Spell

 

 

 

Ministry of Magic

Ministry of Magic er opkaldt efter Ministeriet for Magi og spiller, i modsætning til de to andre bands, ikke musik efter en karakters synsvinkel. Deres musik handler mere generelt om Harry Potter universet men kan bestemt også noget!

 

Sange du bare SKAL høre:

House Song

Harry Potter Is Dead

 

The Moaning Myrtles

Som du kan læse, er dette band opkaldt efter Hulkende Hulda og det er virkelig morsomt! De går 100% ind i rollen som Hulda og det er altså fantastisk. Intet mindre!

 

Sange du bare SKAL høre:

And Then I Died

Prefects Are Hot

Hermione

Cedric

 

The Parselmouths

The Parselmouths betyder slangehviskerne, og består af 3 kvinder. I Harry Potter bøgerne er der som bekendt ikke 3 kvindelige slangehviskere, men de synger fra en spydig, dødsgardist synsvinkel. Igen, utrolig underholdende!

 

Sange du bare SKAL høre: Voldy Baby What kind of Name is Hermione Freaking Ask Me to the Yule Ball

 

Jeg vil helt klart anbefale jer til at tjekke de her bands ud! Der er garanti for god underholdning,selvom de fleste af sangene efterhånden er meget gamle! De fleste af sangene kan både findes på spotify og youtube, så der er ingen undskyldning for ikke at høre dem ;)

 

Lad os høre i kommentarfeltet hvad du synes om Wizard Rock og hvilken sang der er din yndlings! Kan du huske fænomenet fra tidligere eller er det helt nyt for dig?