Potteruniverset:
Harry Potter drager
Drager i Harry Potter
I Harry Potter findes der i hvert fald 10 opdagede drageracer.
De er som følgende:
- Antipodisk Opaløje
- Hebridernes sorte race
- Kinesisk Ilddrage / Løvedrage
- Norsk Takhale
- Peruviansk Hugormetand
- Rumænsk Langhorn
- Svensk Bullsnude
- Ukrainsk Jernmave
- Ungarsk Takhale
- Walisisk grønskællet
Drager i Harry Potter
Som så mange magiske univers, har Harry Potter også æren af at have det farlige væsen, dragen, til kendskab. I Harry Potter er dragen både kendt i magiens verden og mugglernes verden, og fordi serien bygger på parallelverdener, så har man den unikke mulighed at virkeliggøre væsenet ét sted (magiens verden), selvom det i mugglernes verden blot er skrøner og gamle fortællinger. Dét er personligt noget af det, jeg synes er fedt ved J. K. Rowlings Potterunivers, så i dag kigger vi en smule på dragerne i Harry Potter.
Dragens optræden i Harry Potter
Gennem hele Harry Potter-serien intensiveres uhyggen, faren og de vilde oplevelser bog for bog. Fra trolde og basilisker, til varulve… og drager. I Harry Potter og Flammernes Pokal bliver vi for alvor præsenteret for dragen, da Harry Potter skal kæmpe imod den ungarske takhale i sin udfordring, hvor han skal fange Det Gyldne Æg, som er ledetråden til næste opgave. Skulle man ikke tro, at drager i forvejen var farlige? Så lyder det måske en smule skørt, at den ungarske takhale så “er blandt de farligste” - men heldigivs klarer Harry den jo!
Det er dog ikke kun rent fysisk, vi ser drager i Harry Potter-universet. Faktisk så logoet til Hogwarts Skole, og mottoet, jo også noget der omhandler en drage. “Draco dormiens numquam titillandus" betyder trods alt, at man aldrig skal kilde en sovende drage. Så kan man jo vurdere, om hekse og troldmænd før i tiden har været enormt uansvarlige og forsøgt, eller hvad der liiige er op og ned. Men jo egentlig en meget sjov detalje!
Dragens funktion i Harry Potter
Noget af det, jeg synes er helt enormt fedt i Harry Potter-universet, er brugen af dragerne. Jovist, er dragerne i Magisk Trekamp i Harry Potter og Flammernes Pokal sat til at beskytte et guldæg - men dragens funktion er ikke kun beskyttelse (eller kidnapning af en prinsesse), dragen har, som så mange andre magiske dyr, også magiske funktioner i universet. Eksempelvis er drageblod åbenbart godt som ovnrens, dragens ekskrementer kan bruges som gødning og dragekød kan virke beroligende på sår. Selvom dragen stadig er vanvittigt farlig, og man ikke kan håndtere den alene, så er der også bragt en smule humor ind, på den måde, hvorpå dragen også kan bruges til noget så simpelt som at rense sin ovn. Ret sjovt, ikke? Måske noget, man kan bruge i sit spil fremover!
Dragerne i brug i ingamespil
Vi kender Charlie Weasley, som Rons storebror, der arbejder med drager. Vi kender Hagrids store interesse for drager… Så det er nok ikke nogen hemmelighed, at der findes erhverv indenfor drageverdenen. Man kan vælge at uddanne sig til Dragepasser, og give sig i kast med arbejdet på et dragereservat. Og der er rigtig mange grunde til at lege meget mere på drager ingame! Jeg har aldrig selv rigtig gjort det, så jeg har allieret med mig én, som i den grad har brugt dragerne i sit spil ingame: Nemlig
William Acheron, der spiller på at være dragepasser og ejer af Dragereservatet Acheron Sanguis.
Hvad er det bedste ifølge dig, når det kommer til at bruge dragerne ingame?
Det bedste ved at bruge dragerne IG må være det at beskrive dem og omgangen med dem generelt! Jeg elsker at emne om magien og inddrage den i mit spil, og her gør dragerne det virkelig muligt! At bruge dragerne ingame giver en bred mulighed for at emne om blot at se på dem, passe dem eller at skabe kaos omkring dem. Med en drage inddraget i spillet kan alting ske og det er noget af det, som gør det virkelig sjovt!
Så med muligheden for at få fede beskrivelser og inddrage en anderledes magi og kaos i sit spil… Ja, så kan det være, du måske har fået lidt blod på tanden til, om din karaker skal i den retning!?
Om ikke andet vender jeg tilbage igen med en ny udgave af Potteruniverset.
Alle illustrationer i blogindlægget er lavet med AI Art Generator