Som der blev skrevet i den lille teaser, så skal vi i denne måned kigge ind på vores nye serie, brombær på menuen. I denne måned har jeg valgt, at vi skal kigge lidt nærmere på ingefærøl, som er lavet i eget hjem. En lille disclaimer, jeg dog må komme med, er, at alt ikke har kunnet fås i den præcise udgave, som man bruger det i f.eks. England, og derfor kan det også godt være, at den, man laver herhjemme, ikke bliver identisk med det, som I vil finde, hvis I tager til London eller andre steder, hvor man kan få de rette produkter.
Ingefærøl er jo ikke som navnet antyder, da det korrekt oversatte ville være smørøl, og dette er altså fordi, at denne drik rent faktisk indeholder smørekstrakt. I Danmark har jeg kun kunnet finde smøraroma, men hvad jeg har af holdninger, det vil I kunne læse længere nede, så lad os i stedet kigge på ingredienserne.
Der er ikke nogle målestoksforhold i den opskrift, jeg har fundet på det, men igen tror jeg også, det er en præferencesag, så prøv jer frem, hvis I godt kunne tænke jer det samme. Jeg ville dog være påpasselig med smørekstrakten.
Her får I dog, hvad jeg valgte at gøre, og så kan I jo følge den eller lade være.
Du tager et glas, som du synes passer fint til den mængde, som du ønsker, og hælder butterscotch-topping ned over siderne af glasset, så det får et delikat udseende.
Så hælder du den mængde cream soda i, som du ønsker. Husk, der skal være plads til flødeskum på toppen.
En teskefuld smørekstrakt kan allerede være for meget, så put hellere lidt for lidt i end for meget; den kan godt være meget kraftig, hvis du ikke bruger smør så meget.
Flødeskummen piskes, hvorefter den fyldes på, så glasset har en top af flødeskum.
Butterscotch-topping hældes på som det sidste, så der også er noget på toppen af flødeskummen.
Udseende: 6/10 brombær
Smagsoplevelse: 8/10 brombær
Pris: 2/10 brombær
Brombærene taler måske for sig selv, men jeg er ikke videre imponeret over det, vi møder i denne omgang. Jovist, vi får virkelig en god smagsoplevelse i forhold til, at der virkelig ikke er noget at komme efter. Jeg har i mange år ønsket mig at smage det, og det kom jeg så sandelig til, men i forhold til prisen, så er den der bare ikke.
En ting er, at jeg ikke er en mesterbartender og kan blande noget, der virkelig ser lækkert ud, eller for den sags skyld have ølkrus, men det har virkelig været svært at få alle tingene. Jeg har måttet på to websider og i en butik for at få fat i fire varer, og det er virkelig skuffende. Det har været det hele værd for mig, men jeg ville ikke gøre det igen.
Smagsoplevelsen var fantastisk, men utroligt sød, og prisen lever ikke op til noget, så man skal virkelig vurdere, om det er noget, man vil bruge penge på. Men vi er her for at prøve tingene, så vi siger, om det kan anbefales, hvilket jeg vil sige kommer an på de følelser, du har omkring det hele. Hvis jeg dog skal sige noget for at anbefale det, så skal det være til et større selskab, for det er ikke værd at bestille hjem til få personer.
Som afrunding på det hele vil vi gerne høre jer derude, om der er retter eller ting fra universet, som I ønsker, vi tester af. Vi kan ikke love, det kommer med, men kan man få varerne/produkterne i Danmark, så vil vi gerne gøre et forsøg på at få det med i fremtiden.
Det har været en fornøjelse at prøve ingefærøllen med jer.