JUL PÅ SOME
Stemningsmusik - klik her
ADVARSEL
Dette indlæg vil indeholde et budskab af antijul. Bliver du stødt af julesange, som ikke indeholder det normale "Glade jul og dejlige tider"-budskab, af sprogbrug som ikke emmer af nissers hjertevarme og kritik af hele den samsurium af julestads, som december er fyldt af, så lad være at læse videre.
Du er blevet advaret.
Måske du allerede kan mærke det. En summende fornemmelse, en varm glæde i kroppen. Du nynner julesange, du har brændt dit kalenderlys, du er totalt med, du sidder måske med en kop julete lige nu og du er simpelthen bare i julestemning.

Måske de fleste er sådan. Men jeg giver her et lille rum til alle jer, som der ikke er i julestemning. Jer, der bare gerne ville have et lille afbræk fra det uendelige hyggenyggehalløj. Dem, som bare gerne vil have en pause og også gerne vil synes at julemåneden kan være noget pis.

Jeg giver jer derfor her:
Hvorfor julen sucks
BUTIKKERNE ... Der er folk alle steder. Der hvor du normalt kan få lov at gå i fred, så er der folk alle vegne. Alle og deres grandtanter skal ned i byen og kigge på butikker, pege på dyre ting, som de ønsker sig og sende sigende blikke til familiemedlemmer, at det er altså den i grøn og ikke den blå, som der skal pakkes ind i uendelige mængder af gavepapir og bånd. Og imens så fylder de alle vegne, så man ingen vegne kan komme og man står pludselig i en kø, bare for at komme ud igen.

MÆNGDEN AF BØRN ... Det er som om at det fordobles af mængden af børn, når man er rundt omkring. De vælter ud alle steder fra og de ser ingenting, fordi deres verden er en skov af ben, og hvad er et sæt mere, som de bare vandrer - dunk - ind i. Så du skal være den ekstra opmærksomme, hvilket er besværligt. OG de hoster bare på en. Totalt uprovokeret.

JULEPYNT ... Du bliver lidt grebet af det der pis med julepynt. Det lyder sgu meget hyggeligt. Så du skaffer dig de der strimler, og du følger guiden, men så siger den ikke hvordan du skal gøre på den anden side af den åndssvage julestjerne. Så du fedter rundt i det, du spørger om hjælp, du finder en anden guide og den ser stadig mega krøllet og dum ud. Det er en dårlig julestjerne, du kan stadig ikke finde ud af det, og du har fået låst et minde op fra din barndom om hvorfor du dengang holdt dig til julehjerter, og det går dig endnu mere på, fordi det burde sgu da ikke være så svært, det er jo noget alle kan sidde og lave, hvorfor fanden kan du så ikke?! Ikke at jeg taler af erfaring

JULEKALENDERE ... Det er mega svært at følge med i julekalendere. Konceptet er hyggeligt, men du skal jo aktivt følge med, og hvis du skipper en dag, så er det dobbelt op og pludselig har du ikke set noget siden d. 6. December. Så nu er det ved at være rimelig kritisk. Men hey, måske kan du bare binge det, men… Det er jo ikke helt det samme, vel? Så du siger bare "Nej, det er jeg ikke så god til, sådan med julekalendere. Måske næste år!"

MEN ALTSÅ ... Det modsatte problem har du med chokoladekalenderen, som står der og lokker hver eneste dag i hele december. Og du har lyst til et stykke mere, men nej, du må vente til i morgen - eller også vågner du op d. 15. December og du har ikke flere stykker tilbage. Du kan jo selvfølgelig forsøge at se om du stadig kan købe en et eller andet sted, så du kan lade som om at du ikke var for utålmodig.

MEN... Ja, faktisk selv grincher har lidt hjerte, omend skrumpet - og der er stadig 9 dage til, før at det skal være vokset 3 gange dets størrelse - eller hvordan det nu lyder - så der er lidt tid endnu til faktisk at komme i julestemning - uden at man risikere helt at løbe tør for det til selve juleaften. (En situation som meget vel kan ske, hvis du, juleelsker, faktisk har formået at nå til denne del af blogindlægget og tvivler på rigtigheden derpå)
Men bare rolig, fellow-grinch, hvis julefreden ikke har nået dit skrumpede hjerte endnu. Du har tid endnu. Og husk: Du er ikke alene.

Glædelig jul .. eller noget
CJ BENTLEY