Hov… hvad var nu det for en titel? Heks som Hobby? JA! Måske husker du serien, måske husker du den ikke, men Heks som Hobby er tilbage, og jeg er personligt rimelig begejstret, for jeg ved ikke med jer… men jeg har altså siden jeg lærte Harry Potter universet at kende haft en lille bitte drøm om at jeg selv skulle være heks, og så blev jeg ved at tænke “Men… det bliver du jo ikke” - og hvad skulle nu egentlig stoppe mig? For der findes moderne hekse, og den moderne heksekunst er faktisk ret spændende, så den skal vi snakke lidt om i de næste par opslag. I dag lægger vi ud med at blive lidt klogere på, hvad heksekunst egentlig er.

Jeg tænker egentlig vi alle sammen allerede godt at en heks (eller troldmand) kan defineres som personer der har kendskab til, og praktiserer forskellige former for magi. Og den moderne heksekunst i dag er blevet en blanding af den traditionelle heksekunst, som er baseret på gamle magiske skikke og metoder fra folketroen og det okkulte, og nye moderne magiske og spirituelle metoder og idéer.

De moderne hekses tilgang til det spirituelle varierer meget. Nogle vælger at fælge den religiøse tilgang til heksekunsten, enten gennem Wicca, Asa- og Vanetroen. Men der er også folk der praktiserer ud fra et agnostisk eller ateistisk grundlag. Så der er ikke én specifik måde at være en moderne heks, faktisk er der mange forskellige måder at praktiserer. En ting der går igen blandt moderne hekse er dog at de magiske metoder de benytter flyder så meget ind i deres dagligdag at det ikke blot bliver en praksis for dem, men en livsstil.

Så hvad laver en moderne heks i sin praksis? Mange arbejder spirituelt med magiske urter, krystaller og naturen. Men ofte omfatter praksissen også praktisk arbejde med forskellige former for spådomskunst, at beskytte imod eller kaste forbandelser, kommunikere og arbejde med ånder, spøgelser og genfærd. Den enkelte heks har dog ofte noget de specialiserer sig indenfor, men mange af dem har prøvet kræfter med lidt af det hele.

Jeg håber i har syntes det var ligeså spændende som mig, at lære en smule mere om, hvad heksekunst egentlig er i dag - og så kan vi se frem til over mine næste opslag at blive endnu klogere på praksissen, før vi atter tager hul på vaske ægte hekse ritualer og metoder jeg i serien her kommer til at prøve kræfter med!

hekse møs