Er du typen som er vild med nattehimmelen og universet omkring os? Så kan du lære meget mere om faget Astronomi lige her! Halløjsa alle sammen, og velkommen til dette blogindlæg. I dag kommer det til at handle om stjernerne, når jeg fortsætter mit forrige indlæg, med at fortælle jer lidt om faget: Astronomi. 

Jeg har talt med fagets lærer Szatania Bellemore, som har fortalt en masse om faget (IG). 
Hvad går faget Astronomi ud på?
”Astronomi er nok noget af det mest naturvidenskabelige, du kommer i kontakt med på Hogwarts. Det er et fag, hvor vi midlertidigt lægger tryllestaven på hylden og ser på verden gennem astronomiens briller. Eller, det vil sige teleskoper. I astronomitårnet beskæftiger vi os udelukkende med forståelsen af det uendelige, store univers omkring os. Der er så meget vi endnu ikke ved i betragtning af, at vi er en del foran mugglerne hvad astronomien angår. I mine timer starter vi med at fokusere på det der er tættest på og arbejder os derefter du af. Grundlæggende starter vi altså med vores eget solsystem. Her fokuserer vi på de forskellige planeters klima og vejr. Men for at det hele ikke skal være alt for bogligt, er der i løbet af årene mange udflugter og eventuelle besøg- Men i det store hele agter jeg som lærer i faget, at åbne elevernes øjne for de mange hemmeligheder universet gemmer på”. 

Jeg må indrømme at det lyder spændende. Måske kan vi tage en tur til Mars, eller måske en tur til Solen?
Jeg spurgte også hvorfor hun gerne ville være lærer i faget, og her er hendes svar: 
”Efter min egen skoletid på Hogwarts, bestemte jeg mig for, at tage ud at rejse. Jeg havde længe overvejet de mulige destinationer og besluttede mig for, at opholde mig et år i Himalaya. I bjergene slog jeg mig ned ved en ældre mand som havde en forfærdelig stor samling af teleskoper. Han havde i mange år studeret stjerne, og han brugte de første mange timer på at fortælle mig om hans opdagelser. Jeg blev ramt af en utrolig fascination og tilbragte hver eneste nat i det øverste tårnværelse, hvor jeg studerede stjernerne. Da tiden var inde til at forlade bjergene, var jeg overbevist om at jeg ville beskæftige mig med rummet. Dernæst havde jeg altid gerne ville være lærer, og jeg begyndte ret hurtigt efter min hjemkomst at studere. Under afslutningen af min uddannelse, fik jeg tilbudt en praktikplads på Ilvermorny Skole for Heksekunster og Troldmandsskab, hvor jeg fik muligheden for at arbejde side om side med Ilvermorny’s utroligt inspirerende astronomilærer”.

Jeg ved ikke med jer, men jeg synes lidt at det lyder som om, at det var skæbnen for Szatania at blive astronomilærer.
Hvad gør du for, at eleverne finder faget spændende?
”For mit eget vedkommende, opstod fascinationen for astronomien først da jeg fik lov til selv at beskæftige mig med det. Planeter og galakser som befinder sig flere millioner kilometer væk, kan virke overvældende og måske ligegyldige, og det er derfor en vigtighed, at eleverne har mulighed for selv at lave opdagelser i universet. Af denne grund har Hogwarts 50 teleskoper til rådighed i astronomitårnet. På den måde kan eleverne selv studere stjernerne, og derefter understøtte deres opdagelser med tekster i bøgerne. Dog skal det siges, at astronomi ikke kun vil byde på sene nattetimer og nørden med naturvidenskab, til tider vil vi også få besøg, og der vil også være et par udflugter på skeamet”. 

Jeg har også fået snakket med hjælpelæreren William Myers (OOG), som også er ret begejstret for faget Astronomi. 

Hvorfor valgte du at blive hjælpelærer i netop dette fag?
”Jeg har længe elsket det fag. Jeg har før været hjælpelærer i faget på PS, hvor jeg virkelig var glad for faget – og det er jeg stadig. IRL synes jeg at astronomi er enormt spændende, og derefter er det super fedt at sætte sig in i faget herinde og gå i dybden med de lektier der kommer ind. Jeg valgte at ansøge til Astronomi, fordi jeg altid har synes godt om faget. Der er mange ting indenfor faget, hviljet gør det bredt, og det er lige mig”. 

William siger også, at det helt klart virker som om at eleverne finder faget spændende: 
”De lektier der kommer ind er såå gennemført og kreative. Eleverne er virkelig ambitiøse og jeg kan tydeligt se, at de gør noget ud af deres lektier. (...) det er mig en ære, at få lov til at rette så fantastiske lektier”. 

Ud over det, finder Williams generelt bare universet spændende. 
”Universet er kæmpe stort, og der er stadig efter mange år, en masse tusind ting vi endnu ikke ved om rummet rundt om os”. 

Nåh det var alt for i dag. Jeg håber at i er blevet lidt klogere på faget Astronomi, og så ses vi næste gang! 
- Chamilla Wilson
PS = Potterskolen