Du kender måske det der med, at du har fundet på en genial karakter. Du har alle de fede detaljer på plads, du kan bare ikke vente med at skulle i gang med at spille med folk - du har oprettet karakteren, sat den op i alder eller kommet midt i et skoleår. Du modtager din første relationsugle....
 
Hvor var [awesome karakteer] før? / Hvad har [awesome karakter] lavet før? / Har [awesome karakter] altid gået på Hogwarts?

Pis. Du har jo faktisk en hel baggrundshistorie, som du nu skal holde styr på. Et helt liv, som du ikke har spillet og som den her karakter, jo stadigvæk skal indeholde for at det giver mening. Hvornår gik de på Hogwarts? Hvornår dimitterede de? Var de måske skolekammerater med din potentielle nye bedste ven eller var de et år ældre?

Hvordan holder man styr på det? Svaret er ret simpelt. Det gør du i en timeline.

EKSEMPEL PÅ TIMELINE:

Det kan gøres ret simpelt. I ovenstående kan man se en tabel, hvor man hurtigt kan se, hvilket wop år, hvilken alder man havde og hvad man lavede det år. Alderen er dog tilsvarende den alder man fylder det pågældende år. Så på ens første årgang fylder man 12 år, også selvom man måske først har fødselsdag i juni. På den måde har man også styr på sit fødselsår.

Det smarte er nu, at man også kan bruge denne til at finde ud af hvilke professorer, som man har haft og hvilke man ikke har haft. Brug blot bibliotekets bog Personale gennem Tiderne, hvor du kan finde WoP år for for eksempel hvem du havde som professor i FMMK på din 3. årgang.


FAMILIER
Det kan være noget af et puslespil at holde styr på en hel families timeline, specielt hvis man er flere personer om det. Og hvem skal huske på bryllupsdatoer eller fødselsdage af de små pus? Frygt ej, fordi timelines kan også komme til undsætning her!

Tabellen er nu udvidet, så man kan se både hvad [awesome karakter] lavede det pågældende WoP år, men også [awesome karakters partner], samt en boks med vigtige informationer om hvordan de mødtes. Der kan være mange overlap eller måske andre vigtige informationer, som er godt at have styr på - og det kan godt svare sig, så man ikke kommer til at planlægge relationer i øst og vest!
Er man den slags familie, som har mange medlemmer, kan man lave flere og flere kolonner og man kan holde styr på sin familie og hvem der laver hvad hvornår. Jeg har i hvert fald fundet det som et rigtigt nyttigt værktøj!

EN TEMPLATE I SHEETS
Jeg har endnu engang lavet en skabelon, som alle har til rådighed og kan bruge som de lyster. Der er både en personlig, en rettet til specifikke relationer og en til familie templates. Du finder dem alle på linket herunder. Beregning af alder og specifikke årstal udregnes automatisk. Forklaringer findes i dokumentet under "Guide" feltet. Have fun!
 
LINK TIL SHEET
Har du nogen spørgsmål eller forslag til udvidelser, modtages meget gerne ugler!
 
Er en timeline noget, som kunne hjælpe dig med dine fremtidige karakterer og relationsudviklinger? Måske endda hvis du er ved at planlægge en helt ny WoP familie, som skal komme ind! Fortæl meget gerne om du er blevet inspireret eller har dit helt eget system?
Er der andet på WoP, som du gerne ville se et "Excel"-take on? Så tøv ikke med at sende mig en ugle eller skrive i kommentaren!
 
CJ BENTLEY